Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Korukoplan haaste: Kuvasta koruksi

Korukoplan ihana haaste Kuvasta koruksi oli mahtava! Haasteessa annettiin kolme kuvavaihtoehtoa, joista valittiin inspiroivin. Kuvat liittyivät lepäämiseen, lepoon.

Itse valitsin Samuli Heimosen maalauksen:

http://samuliheimonen.com/web/index.php?id=608 sivuilta löytyy tämän maalauksen lisäksi muita upeita Heimosen teoksia, kauniita, mielenkiintoisia maalauksia.
Tästä kuvasta hain inspiraationi koruun, joka on varmasti tunnelmallisin, kaunein ja pisin työni tähän mennessä. (:

Aloitin työni tunnustelemalla helmiä ja korunosia, ja valitsemalla sieltä ne, jotka muistuttivat jollain tavalla tätä kuvaa, ja sen tunnelmaa.


Näistä osa karviutui tekovaiheessa pois, ja jotain taisi tulla lisääkin.

Itse korun kokoaminen sujui kuin tanssi. Kaikki osat liittyivät toisiinsa ikään kuin itsestään, ja valmiista työstä välittyy, ainakin itselleni, juuri se sanoma, mitä hainkin. Lepo. Levollisuus. Hiljaisuus. Mielenrauha.

Nyt kuvia korusta, siitä miten usein eri tavoin sitä voi käyttää ja sen merkityksestä. Se sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Vaikka korun pituus on yli puolitoista metriä, se ei ole painava. Helmiä voi pyöritellä sormissaan, ja heti tuntee sen rauhoittavan vaikutuksen.



Lukkoon olen kiinnittänyt pisaran muotoisen helmen. Se muistuttaa maalauksessa olevia valumajälkiä, jotka olivat suuri tekijä kuvan valinnassa. Valumajäljet ovat rauhoittavia.

Helmissä on monia erilaisia sinisen ja valkoisen sävyjä. Ne ovat kauniita pieniä ykstyiskohtia, joista tulee upea kokonaisuus.


Tein pieniä sinisiä metallilanka kieputuksia myöskin juuri valumajälkien innoittamana.




Käytin välissä vaijeriin pujotettuja pienempiä helmiä.





Korusta saa aivan erinäköisen vaihtelemalla sen asentoa kaulassa. 



Tällainen koru siis syntyi.

Itselleni tämä koru merkitsee hyvin paljon, ja en voikaan siksi laittaa tätä myyntiin, kuten aiemmin ajattelin.
Ehkä voisin kertoakin..
Olen nimennyt tämän "paniikkikoruksi". 
Sairastan sosiaalifobiaa, jota voisi käytännössä sanoa paniikkihäiriöksi. Se tarkoittaa, että saan paniikkikohtauksia esimerkiksi kaupassa, tai tilanteissa joissa on muita ihmisiä, ja itseeni kohdistuu vähänkään huomiota (tai kuvitteellista huomiota).
Tämä koru on niihin tilanteisiin helpotus. Olen vuosia käyttänyt kohtauksiin apuna erilaisia pieniä esineitä taskussa, ja koruharrastuksen alettua esimerkiksi tekemiäni rannekoruja. Niitä hypistellessä huomioni kiinnittyy muualle kuin toisiin ihmisiin, ja se auttaa.
Tässä korussa on paljon hypisteltäviä, laskettavia ja ihailtavia helmiä, että se auttaa kohtauksiini parhaiten.

Voisinkin ehkä luoda oman malliston paniikkipotilaille, hypisteltäviä koruja. (:

No mutta, se minusta, käykääs katsomassa, kuinka kauniita koruja muut haasteeseen osallistunee ovat saaneet aikaiseksi. Lista löytyy korukoplan sivuilta: http://korukopla.blogspot.com/2012/04/kuvasta-koruksi-julkaisupaiva.html

Levollista sunnuntaina kaikille! (:
♥ Nanti


16 kommenttia:

  1. Hienosti ajateltu kaikki tässä korussasi! Tykkään noista kieputuksista paljon, mutkikas polku levottomuudesta lepoon. Ihania, rauhoittavia sinisiä ja läpikuultavia sävyjä! Ja, pitkä ja monikäyttöinen koru ilmiselvästi. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Valumajäljet on pop! Monikäyttöinen sekä moni-ilmeinen koru, jolla on tarkoituksensa. Toivottavasti (: on tavaramerkkisi, jos soon mielentila niin kyllä tää koru ansaitsee :) ;)

    VastaaPoista
  3. Ihananinen :) upeasti olet elementtejä taulusta ottanut koruun, paljon kaikkea, mutta soljuvat yhteen.

    VastaaPoista
  4. Kaunis koru ja varmasti monikäyttöinen ja rauhoittava!

    VastaaPoista
  5. Kaunis koru ja hyvä tarkoitus taustalla :)

    VastaaPoista
  6. Tämä monikäyttöisyys on hieno juttu tässä. Tykkään lisäksi koko värimaailmasta sekä erityisesti noista metallilankakieputuksista.
    Tuo ideasi "hypisteltävästä" korusta on oikeasti hieno! Hyvä kun kerroit!

    VastaaPoista
  7. luotit korun lisäksi meihin blogissasi piipahtajiin ... kiitos !!! kaunis kokonaisuus, monipuolinen ...

    VastaaPoista
  8. kauniit värit, tasapainoinen ja levollinen kokonaisuus - ihana koru. ja todellakin, toimii varmasti hypistelyterapiana :) tykkään myös tuosta monikäyttöisyydestä

    VastaaPoista
  9. hieno pitkä koru ja paljon yksityiskohtia kaunis väri tai sävymaailma

    VastaaPoista
  10. Kaunis ja monikäyttöinen kokonaisuus, jossa henkilökohtainen sanoma!! Oivaltavaa, että olet ottanut maalaustekniikan osaksi korun suunnittelua ja toteutusta. Hieno lähestymistapa ja luomisprosessi :)

    VastaaPoista
  11. Viimeiseen asti mietitty, todella kaunis kokonaisuus täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Rauhallinen, kuin puhdistava värimaailma. Tämä koru on tosiaan henkilökohtainen, ei tällaista voi myydä.

    VastaaPoista
  12. Ihana monikäyttökoru <3 Kauniit merelliset värit ja ihania pieniä yksityiskohtia! Love it!

    VastaaPoista
  13. Sait hyvin siirrettyä kuvan rauhallisuuden koruun. Korusi on runsas ja pitkä, mutta kuitenkin kevyen näköinen. Loistava hypistelykoru.

    VastaaPoista
  14. Paljon kiitoksia kaikille ihanista kommenteista! (:
    - Nanti

    VastaaPoista
  15. Moi. Olen ollut lomalla ja vasta nyt on hetki katsoa muidenkin Koruplan osallistuneiden koruja. Sinun korusi on ainutlaatuinen ja kevyen kaunis. Oman malliston sä saat varmasti tehtyä, osat näin hienosti toteuttaa ja ennakoida tilanteita. Taisi minullakin jonkun sorttinen hypistely refleksi, aina hiplailen rannekorua, jos siitä ei ole olen ihan onneton ja hukassa. Tsemppia. T:) Koralli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! (: Aion tehdä töitä asian eteen. (:
      - Nanti

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...