Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Leipää!

Tänään tekaistiin pikaiset kauraleipäset lounaaksi. Itseasiassa, on tehty jo monena päivänä. (:
Löysin ohjeen näihin joskus viimevuoden puolella, ja tein niitä pitkään joka päivä. Nyt,  pitkän tauon jälkeen nämä tulivat takaisin meidän ruokapöytään. Olen muokannut alkuperäistä ohjetta ihan pikkuisen, helpommaksi. 

Näihin superhelppoihin herkullisiin leipiin tarvitset:
4 dl vettä (tai 2dl vettä, 2 dl maitoa, tulee vähän parempia)
2 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
isohko ripaus sokeria (käytän itse makeutusjauhetta..)
loraus öljyä (tai muuta rasvaa)


Sekoita kaurahiutaleet veteen.
Lisää sokeri ja sitten jauhot sekoitellen.
Loppuvaiheessa lisää öljy. 


Taikina jää hyvin löysäksi, sitä ei voi käsin muotoilla.


Nostele siis lusikalla kekoja pellille. Tämän kokoisesta ohjeesta saan yleensä tehtyä 2*9 leipää. Usein teen vain puolet tästä, kuten tänään..


Taputtele vehnäjauhon avulla leivät litteiksi.
Paista 225-asteessa n. 10 min.


Herkuttele!! (:


Nämä leivät ovat lemppareitani siksi, ettei niitä tarvitse nostattaa ollenkaan, koska niihin ei tule hiivaa.
Ne ovat siis hyvin nopeita valmistaa. Taikinan ja leipien tekoon menee kymmenisen minuuttia, paistoon toinen samanmoinen.
Huono puoli on se, että nämä menevät nopeasti pilalle. Jo päivän vanha leipä ei ole yhtä hyvää kuin tuoreempi. Syötävää kuitenkin..
Mutta toisaalta, koskaan eivät nämä ole sitä paria päivää pidempään syömättä kestäneetkään. : D

♥ Nanti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...